1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Стари цени и нови атракции на плажаплаж

Цените на плажните услуги във Варна остават без изменение спрямо миналата година, заяви днес пред журналисти пълномощникът на концесионерите Андрей Василев. Всички варненски плажове са осигурени със спасителни, медицински екипи с линейки и санитарни условия. Освен традиционния турнир по плажен волейбол, летуващите в морската столица ще се радват и на ново 5D кино на Първа буна с цена на билета между 6 и 8 лв. и Детски олимпийски ден на 27 юли. Тази година няма да има джетове по варненското черноморие, обясни търговският пълномощник. Временна водна база може да бъде разкрита на "Кабакум-юг". Плажуващите ще могат да наемат водни колела и да ползват водната пързалка, която работи от години.Около 50 са заведенията, които ще работят през сезона, като дискотека „Тра-ла-ла“ тази година няма да отвори врати.

Спасителните постове на варненските плажове ще бъдат 26 с 82-ма спасители. По 1 пост ще имат плаж "Буните" и "Рибарски". В "Аспарухово" са осигурени 8 спасителни поста, а за "Кабакум" те са 4. Спасителите ще работят всеки ден от 8:00 да 18:00 ч., като заплащането им ще бъде между 500 и 600 лв. Цените за чадър или шезлонг остават по 5 лв. за варненските плажове и по 2 лв. в Аспарухово. "Евиният плаж" запазва мястото си на централния плаж до калните бани. Той ще бъде безплатен и заграден с паравани. Около 700 са паркоместата на варненските плажове, а ползването им остава безплатно.

Инвестициите, които прави концесионерът, са основно за поддържане на плажната ивица, вишки, чадъри и шезлонги. По думите на Василев, концесионната вноска на плажовете се покрива само от търговските обекти, затова и крайбрежната алея се застроява. Според него, приходите от атракционите и отдаването под наем на чадъри и шезлонги не са достатъчни за покриване на концесионната вноска. 50% от площта на плажовете все пак остават за свободно ползване.

02.06.2011, 12:23 Автор: Яница Димитрова


Тагове: плажове, цени, атракции

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center