1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

Сеп Блатер още 4 г. начело на ФИФАсеп блатер

Сеп Блатер запази поста си на президент на Световната футболна организация ФИФА, съобщиха световните медии във вторник. Така футболният шеф ще ръководи за четвърти мандат организацията и през следващите 4 години.

Според агенциите, новината е напълно очаквана, тъй като другият кандидат за президентското кресло Мохамед бин Хаммам се отказа от надпреварата заради разследване.

Самият Блатер също е обект на интерес от страна на Етичната комисия на ФИФА. Но днес при тайното гласуване той получи 186 гласа "за" от общо 203 гласували национални асоциации на конгреса в Цюрих.

"Корабът на ФИФА е в бурни, дори бих казал опасни води, но този кораб трябва да бъде върнат на правилния курс. Аз съм капитанът на кораба и мое задължение и отговорност е да го поведа в правилна посока", каза Блатер, цитиран от световните медии.

Преди избора представители на Английската футболна асоциация предложиха процедурата да бъде отложена поради липсата на други кандидати. Предложението бе отхвърлено със 172 от общо 208 гласа. 17 бяха "за" отлагане на вота, а 17 се въздържаха.

Само асоциацията на Шотландия публично подкрепи предложението на англичаните, тези на Уелс и Северна Ирландия останаха безмълвни, отчитат журналистите, които отразяват конгреса в Цюрих.

Отстраненият бивш кандидат за президент Мохамед бин Хамам също се обърна към делегатите с писмо, в което заявява, че е бил третиран "нечестно".

"Бях наказан, преди да съм признат за виновен", заявява в писмото си до делегатите той. В текста на писмото той твърди, цитиран от "Дневник", че е жертва на кампания и на незаконни действия от етичната комисия и администрацията на ФИФА, които дори не са му дали писмена аргументация на решението да бъде отстранен от футбола. Той не е получил шанс да обжалва решението на етичната комисия, което според него не е взето от цялата комисия, а от председателя й.

Докато Блатер държеше реч пред делегатите, пред централата в Цюрих малцина демонстранти протестираха срещу скандалите във ФИФА.

Под проливния дъжд малката група протестиращи издигна плакати с надписи "ФИФА, играй честно" и "Червен картон за ФИФА".

01.06.2011, 22:21 Автор: vestnikat.bg


Тагове: Сеп Блатер, ФИФА, избори, президент

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА