1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Варна, морето, хубавите жени откриха сезоналебеди на Централния варненски плаж
Още снимки тук

Градските плажове на Варна вече работят официално и очакват своите посетители. Това обявиха концесионерите на крайбрежната алея. За медицинското обслужване се грижат 9 реаниматори, а част от водните спасители вече са по местата си.

Тази година във Варна ще работи и нудистки плаж, но все още не е конкретизирано точното къде ще бъде той. Тъй като законът за Черноморското крайбрежие не позволява обособяването на Евин плаж с бетонни заграждения, се търсят варианти за временни и леки конструкции. Зоната за нудисти ще бъде позиционирана на самия варненски плаж, обясняват още концесионерите..

За шеста поредна година ДКЦ 1 “Света Клементина” поема медицинското

обслужване на плажовете. Съгласно договорите с концесионерите, медицинските екипи ще работят от 1 юни до 30 септември, без прекъсване всеки ден от 9 до 17 часа, съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов, цитиран от Радио Варна. Медицински пунктове са разкрити общо на 23 плажа - в курорта “Златни пясъци” са 5, четири са пунктовете на Кабакум, в курорта “Св. Константин” пунктовете са 7, толкова са и на градските плажове във Варна.

Подсигурени са 3 реанимобила – два за курортите и един за Варна, с шестима шофьори. Медицинските екипи се състоят от 10 лекари – реаниматори, двама фелдшери и 30 медицински сестри. Оказваната медицинска помощ е напълно безплатна за пострадалите на плажа.

01.06.2011, 15:11 Автор: vestnikat.bg


Тагове: плажове, откриване, Варна

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА