1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Краставиците от Испания са невинниИспанските краставици не са убийци

Не краставиците са причинили заразата, довела до смъртта на вече 16 души в Европа. Това признание направиха властите в Германия, които официално оневиниха краставиците внос от Испания, предаде vsekiden.com. Точният източник на бактерията „ешерихия коли“ все още не е известен.

В отговор испанският министър на земеделието заяви, че Германия е посочила страната му като отговорна за заразяването с бактерията, и го е направила без доказателство, причинявайки непоправима вреда на испанския производствен сектор. Досега в самата Испания са регистрирани само два случая на заболяване и то на хора, които неотдавна са се завърнали от Германия. Днес се очакват резултатите от лабораторните проби, взети от почвата и водата в испански области, където са произведени зеленчуците. За да докаже безопасността на испанските краставици, министърът на селското стопанство на Андалусия Клара Агилера изяде краставица в ефира на телевизията.Междувременно снощи бе съобщено за още два смъртни случая, причинени от бактерията – единият в Германия, а другият в Швеция на жена, завърнала се от Германия, предаде бТВ. С тях броят на починалите в Европа от смъртоносната бактерия достигна 16.

В осем европейски страни са диагностицирани повече от 1150 случая на заразяване. Последният засега е на американска туристка, която неотдавна е била в Северна Германия, е приета в болница в Прага. Тя има симптоми на заразяване с ентерохеморагичната бактерия Ешерихия коли. Това съобщи чешкото министерство на здравеопазването.

01.06.2011, 10:19 Автор: vsekiden.com


Тагове: краставици, бактерия, Испания, Германия

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА