1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ТЕМАТА

Дни на Европейския парламент във ВарнаДни на Европейския парламент

Икономическата криза в ЕС, черноморските региони и икономическата политика на съюза са сред основните теми, които ще бъдат засегнати по време на Дните на Европейския парламент. За първи път бюрото изнася трайно дейността си извън София и тази година от 31 май до 5 юни срещите с членове на ЕП ще са в морската столица.

Това е и времето, когато варненци ще могат да получат информация по всички засягащи ги въпроси, заяви днес кметът Кирил Йорданов. Основна тема ще е икономическото възстановяване на ЕС и по-конкретно измеренията му в черноморския регион. Тези въпроси ще залегнат и в гражданския форум , който е предвиден за 3 юни от 18 часа във ФКЦ. На срещата ще приссъстват Мария Неделчева, която е от най-младите членове на ЕП, Ивайло Калфин, който ще представи тенденциите във формирането на следващата бюджетна рамка, както и д-р Андрей Ковачев - ръководител на делегацията на ГЕРБ.

В рамките на дните на Европейския парламент, на 3 юни, ще се проведе и  среща със студенти. Лекция ще изнесе и д-р Ковачев. За 4 юни пък е насрочена кръгла маса "Превенция и европейски политики срещу насилието над жени", в която участие ще взема Антония Първанова, както и зам. министърът на вътрешните работи Веселин Вучев. По този повод ще говори и залятата с киселина Мария Бонева.

Изложба на карикатури, която ще бъде открита днес от 18 часа, ще покаже творбите на десетимата най-добри български карикатуристи на тема "България и Европа". Първа езикова гимназия и Математическата гимназия са домакини на открити уроци, където ще бъде представена информация за Европейския парламент и младежкки програми. Ще им бъде представена и програмата Евроскола, по която до момента около 1200 български ученици са присъствали на симулирана сесия на Европейския парламент.
31.05.2011, 14:33 Автор: vestnikat.bg


Тагове: Европейски парламент, Варна

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА