1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Кадафи отново намекна за примириеДжейкъб Зума и Муамар Кадафи

Либийският лидер Муамар Кадафи намекна, че е готов на примирие, но това  трябва да стане съгласно резолюция 1973 г. на ООН, предаде news.bg, като се позова на държавната агенция ДЖАНА. Кадафи се срещна с южноафриканския президент Джейкъб Зума. Срещата на двамата политици беше показана по официалната телевизия, за да разсеят слуховете, че Кадафи е избягал.

Либийският лидер вече прие предложена от Африканския съюз (АС) пътна карта за прекратяване на конфликта в страната. Мисията на Зума се очертава деликатна, тъй като опозицията вече даде да се разбере, че отхвърля каквото и да било предложение за прекратяване на огъня, което предвижда Муамар Кадафи да остане на власт или да повери управлението на своите синове.

Осмина офицери от либийската армия заявиха в Рим, че са част от група от 120 военни, дезертирали от режима на Муамар Кадафи през последните дни, предаде Ройтерс. Осемте офицери - петима генерали, двама полковника и майор, говориха на пресконференция, организирана от италианското правителство. Посланикът на Либия в ООН Абдурахман Шалгам, който също дезертира от Кадафи, заяви, че всички 120 военни в момента са извън Либия, но не уточни къде се намират. Информацията на Шаман все още не е потвърдена. Махмуд Шаман от Либийския преходен национален съвет заяви, че и други офицери, базирани в Триполи или бунтовническия град Мисрата, са избягали към Тунис.

Силите на Кадафи са запазили едва 20 процента от ефективността си в сравнение с времето преди бунта и най-много 10 генерали са все още лоялни на либийския лидер, заяви на пресконференцията генерал Мелуд Масуд Халаса, цитиран от АП. В същото време стана известно, че телевизията на либийските бунтовници започна да излъчва предавания от Бенгази.

31.05.2011, 10:25 Автор: news.bg


Тагове: Муамар Кадафи, Джейкъб Зума, среща, примирие

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics