1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ТЕХНОЛОГИИ

Българи четвърти на еко маратона в Германияеко автомобилът на студентите от ТУ-София

Отборът на Технически университет – София, зае рекордното 4-то място в историята на българското участие в еко маратон на водеща бензиностанция в Европа на финалното класиране в категорията „Градски тип” автомобили, задвижвани с водородна горивна клетка, предаде dnes.bg. Със своя автомобил Lyna H2 студентите успяха да изминат 63 км с един киловат час енергия, което се равнява на около 480 км с еквивалента на един литър гориво. 

Това е четвърто поредно участие на софийския отбор в състезанието за икономия на гориво, но е първото с автомобил, задвижван с водородна горивна клетка. Колата на ТУ-София Lyna H2 е първият студентски автомобил с този тип задвижване, направен в България. Студентите, ръководени от доц. Борислав Трайков, получиха и награда за особени постижения в областта на безопасността на автомобила, заемайки призовото трето място в нея.

„Изключително горди сме с класирането, което успяхме да постигнем тази година. То е резултат от натрупания опит, прецизните технически изчисления и дългата подготовка за тазгодишното ни участие”, заяви Благой Бурдин, капитан на отбора на ТУ-София.

30.05.2011, 17:39 Автор: dnes.bg


Тагове: еко маратон, рекорд, четвърто място, българи

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics