1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Съдят общината за бездействиеСъдят общината

В Административен съд Варна се гледа дело срещу бездействието на общината да комплектова в цялост проекта за ОУП на града, включително станалите скандални директивните план-схеми на ОУП изработвани по поръчка на различни собственици на имоти. Ход на делото бе даден в 9 часа сутринта на 30 май.

Жалбоподателят Николай Цветков твърди, че администрацията на кмета Кирил Йорданов продължава да не приобщава към преписката по ОУП директивните план-схеми изработени от проектантите „ТПО Варна ЦППБО” ЕООД срещу допълнителното заплащане на различни собственици на имоти. Въпреки бурните реакции на граждани, неправителствени и браншови организациии по време на общественото обсъждане по повод тези допълнителни плащания към проектантите на ОУП, ръководството на община Варна не е предприело никакви мерки по въпроса.

Първото дело по Закона за достъп до обществена информация по казуса със схемите бе заведено от арх. Калина Павлова и все още се разглежда във Върховен административен съд. Настоящото дело е заведено от Николай Цветков и освен въпроса с отказа на община Варна да предоставя достъп до директивните план-схеми на ОУП, атакува и казуса с бездействието на общината да приобщи схемите към процедиращия се план.

Защитата по делото е поела фондация Програма достъп до информация, като адв. Александър Кашъмов от фондацията ще представлява жалбоподателя Николай Цветков.  

30.05.2011, 13:57 Автор: vestnikari.bg


Тагове: Община Варна, съд, дело

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center