1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

ДНСК бутна 67 незаконни строежи в областтастроежи

За първите четири месеца от годината на територията на Варненска област са премахнати 67 незаконни строежа, съобщиха от Дирекцията за национален строителен контрол.

Принудително са изпълнени влезли в сила заповеди за премахване на незаконни строежи представляващи едноетажни, двуетажни, триетажни масивни постройки, надстройки, пристройки и вътрешни преустройства на жилищни сгради и тавански помещения, кафе-бар и аперетив, стоманобетонна конструкция, базови станции и други в гр.Варна, гр. Бяла, гр. Провадия и гр. Белослав.

Съставен е график за изпълнение на над 30 влезли в сила заповеди за премахване от 01.05.2011 г. до 31.08.2011 г. Съгласно разпоредбата на чл. 15 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие /ЗУЧК/, се забранява извършването на строителни и монтажни работи в курортните терени на населените места, курортите, курортните комплекси и ваканционните селища по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври. За незаконните строежи в курортните територии, до чиито извършители са отправени покани, веднага след 14 октомври ще бъдат извършени проверки, за доброволното им изпълнение. За всички останали, 14-дневния срок започва да тече от датата на получаването на поканата или от публикуването й в интернет страницата на ДНСК, уточниха от дирекцията.

По тази причина в графика са включени за изпълнение заповеди за премахване на незаконни строежи във Варна – масивни едноетажни и двуетажни жилищни сгради, подпорни стени, огради и зидове, гр. Бяла – заведение за хранене с открита тераса, два открити басейна и кафе-бар пред хотел „Чайка”, пристройки и надстройки на съществуващи сгради и други на територията на област Варна, за които не се отнася горецитираната забрана.

30.05.2011, 13:09 Автор: vestnikat.bg


Тагове: ДНСК, незаконни строежи

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center