1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ЛЮБОПИТНО

Въвеждат учебен предмет срещу любовницилюбовници

От следващата учебна година в южната китайска провинция Гуандун в програма влиза нов предмет – как да не станеш любовница, предаде dnes.bg. Тъй като това е един от най-богатите региони в страната през последните години там е много модерно да имаш държанка, съобщва "Тайм". През 2007 г. там бе приет закон, забраняващ на мъжете да имат любовници, но властите не са в състояние да осигурят изпълнението му. Затова се появила и идеята да се въведе „програма за женско образование” за началните и средните училища. Нейната задача ще бъде да научи момичетата, че трябва сами да осигурят бъдещето си, а не с помощта на богати чичковци.

Някои от служителите в Института по социология на китайската академия на науките са на мнение, че образованието няма да бъде достатъчно в преодоляването на тази традиция. В обществото се смята, че колкото повече жени има един мъж, толкова по-успешен е той. Наличието на любовници се одобрявало на най-високо равнище. Императорите, най-богатите търговци и всеки, който искал да повиши социалния си статус, са имали хареми. Дори днес в някои китайски градове са създадени цели „екосистеми”, подкрепящи този вид индустрия. Наскоро в Шанхай бе разкрита агенция, предлагаща студентки, готови да станат любовници на мъже. Сумата за една година варирала от 3 до 26 хил. долара.

В днешен Китай изборът на партньор често е плод на трезва финансова оценка. „По-добре да плачеш в БМВ, отколкото да се усмихваш на велосипед!” Това е гледната точка на много от младите китайки, търсещи богати любовници. В сайтовете за запознанства няма критерий за търсене по хоби или други интереси. Затова пък може да видите като опция минимален размер на заплатата, наличието на собствен дом или кола. В периода на икономически растеж много от мъжете могат да си позволят любовница и това води до промяна в нравите. Според служител на китайската академия на науките би трябвало да внесат промени и в образованието на момчетата, тъй като мъжете са тези, които търсят държанки.

29.05.2011, 14:07 Автор: dnes.bg


Тагове: любовници, учебен предмет, Китай, хареми

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center