1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БИЗНЕСЪТ

Уорлик: Намалете бюрокрациятаДжеймс Уорлик

Според Уорлик, за да се увеличи притокът на инвеститори от САЩ, правителството трябва да работи за намаляване на бюрокрацията и облекчаване на административното бреме, заяви американският посланик Джеймс Уорлик в събота. Според него, САЩ ще бъдат инвестиор номер едно през 2011 г., както бяха и през 2010 г., предаде dnes.bg.

Най-важната мярка, по думите му, е укрепването на върховенството на закона у нас, защото, идвайки в България, американските компании трябва да са сигурни, че инвестициите им ще бъдат защитени.

Посланикът каза, че по време на наскоро приключилото му посещение в САЩ е успял да убеди много американски компании да инвестират в страната ни. Причината за инвеститорския интерес според него е подобряването на американската икономика и конкретно съвземането на малкия и среден бизнес.

Джеймс Уорлик посочи, че в резултат на посещението му в САЩ вече има партньорство между фирма за оптика в Панагюрище и американска компания с подобна дейност.

Относно предстоящите избори американският посланик изрази увереност, че те ще преминат честно и открито и че българите ще изберат подходящия президент, който да ги води в правилната посока.

28.05.2011, 17:12 Автор: dnes.bg


Тагове: Джеймс Уорлик, инвеститори, бюрокрация

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА