1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

В.Сидеров: Нападнаха ни, ние се защитихмеВолен Сидеров

Настървени хора нападнаха „Атака“, а ние само се защитихме, заяви днес пред журналисти лидерът на партията Волен Сидеров във Варна. По думите му, инцидентът не е станал по вина на хората от „Атака“. Сидеров недоумява защо човекът с ножа и лицата, които са нападали с камъни, не са били арестувани от полицията, а са били задържани само хората на „Атака“. „Това означава ли, че те могат да нападат, а ние не можем да се защитаваме?“, попита риторично Волен Сидеров.

Той заяви, че партията иска да бъдат спрени демонстрациите на мюсюлманска и всякакви други вероизповедания в православна България извън храмовете. Варна и Велико Търново, според него са пример, че джамиите могат да функционират и без да се огласяват проповедите извън тях с аудиотехника. Според Сидеров, Столична община не иска да спре звуковия терор, като забрани озвучението на джамиите. Той попита защо допуснаха отвън да излизат демонстративно хора, все едно, че тук сме в Саудитска България и трябвало да се стигне до инцидент, за да помолят Мюфтийството да прибере мюсюлманите в храма.

Според него, първо трябва да бъдат установени фактите кой е нападал и кой се е защитавал по време на инцидента, и тогава да се коментира и обвинява. А не хора, които не са присъствали, да бързат да заклеймяват партия „Атака“. Волен Сидеров заяви, че намира връзка между появата на американския посланник у нас Джеймс Уорлик на балкона в залата на Народното събрание непосредствено преди приемането на декларацията срещу партия „Атака“ и самото гласуване. „Ако приемат декларации под диктовката на чужд посланик, това говори, че държавата ни няма суверинитет“, коментира Сидеров. Той определи България като колонизирана държава. За това говорил фактът, че печалбите, които се генерират у нас, се изпомпвали от чужбина. По думите му, „Атака“ е за национален просперитет на християнска държава, а не колконизирана и против приватизациите.

По думите на Сидеров не е коректно да бъдат нападани, за това че застрашават етническия мир, тъй като в София е чул арабска, турска реч и видял чернокожи хора. Това , че са мюсюлмани, не ги прави един етнос. В България има много мюсюлмани българи. В Родопите и в Лудогорието човек се чувства в чужбина.

Радвам се, че най-после зам.-председателят на парламента г-н Анастасов в своята декларация каза много отчетливо, че ние никога не сме били коалиционни партньори с „ГЕРБ“, допълни Сидеров. Според него, парламентарната подкрепа не означава, че партията се е сляла с „ГЕРБ“. По думите му, „Атака“ е подкрепила правителството в името на стабилността и излизането от кризата. Напускането на редица партийни членове, Сидеров обясни с парламентарната субсидия, която преминава от старата в новосформираната партия на отлъчените депутати.

Атакистът демонстрира увереност, че има шанс да стигне втори тур на президентските избори. Според него, те са се превърнали в криеница, при която партиите, претендиращи да бъдат управляващи, пазят в тайна кандидатите си до началото на самите избори, което е неуважение към избирателите. Атака има лице във Варна и не е проблем да представи кандидатура за кмет, заяви Сидеров. По думите му, партия „Атака“ ще издигне свои кандидатури навсякъде. За смесените райони Волен Сидеров призова партиите да се обединяват, за да няма доминация на ДПС в тези райони. „ГЕРБ“ би могла да ме подкрепи при евентуален балотаж, ако насреща има червен кандидат, каза още лидерът на „Атака“.

Относно АЕЦ „Белене“, Волен Сидеров заяви, че тя е нужна и перспективна за България, но трябва да се направят сериозни изчисления, за да бъдат ясни предимствата и недостатъците на централата.

28.05.2011, 15:54 Автор: Яница Димитрова


Тагове: Волен Сидеров, мюсюлмани, сблъсъци, джамия, избори, декларация,

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА