1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Без марихуана за чужденците в Холандиялисто марихуана

Правителството на Холандия обяви, че до края на годината ще забрани на чуждестранни туристи да купуват канабис и ще наложи ограничения на холандците при покупката му, съобщи dnes.bg, като се позозва на Ройтерс.

Страната е известна с най-либералното си законодателство в Европа, което позволява на чужденци и местни граждани да купуват "лека дрога" от т. нар. магазини за кафе. По тази причина Холандия и особено Амстердам са привлекателна дестинация за хиляди туристи.

С подкрепата на крайнодясната антиимигрантска Партия на свободата на Геерт Вилдерс, коалиционното правителство възнамерява да ограничи наркотуризма в рамките на национална програма за здравеопазване и борба с престъпността.Според бъдещите правила само постоянно пребиваващи в Холандия ще могат да се записват като клиенти на магазините за канабис.

Новата политика ще бъде приложена в южните холандски провинции Лимбург, Зелант и Северен Брабант до края на тази година, а през следващата - в цялата страна. Властите в Амстердам, където има около 220 "магазина за кафе", вече са започнали да затварят някои от тях в квартала с червените фенери.

28.05.2011, 10:32 Автор: dnes.bg


Тагове: марихуана, Холандия, забрана

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА