1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Цветанов: Бюджетът на МВР не стигаМинистър Цветан Цветанов

Бюджетът на МВР не стига за покриване на всички разходи, които прави ежедневно за сигурността. Така вътрешният министър Цветан Цветанов оправда разкритието за дарения за над 6,5 млн. лв., които ведомството е получило за първото тримесечие и последвалите съмнения за даване на пари срещу протекция.

Той направи изказването за недостигащите средства ден след като МВР оповести, че за първите 3 месеца на годината са похарчени 254 354 165 лева от бюджета на ведомството, който е в размер на 1 008 506 718 лева. Тази година МВР получи най-голям бюджет – при почти 6 млрд. лв. за всички министерства ведомството взе малко над 1 млрд. лв. Цветанов все пак уточни, че „ако бъде доказана финансова зависимост на полицейски служители, ще бъдат взети адекватни дисциплинарни мерки“. Министърът разказа и за конкретни случаи на безвъзмездно даване на пари. Така стана ясно, че сред дарителите на вътрешното ведомство е и Българският спортен тотализатор. Поводът била осигурена от МВР охрана заради огромен джакпот. „Спортният тотализатор се обърна към МВР. Впоследствие, в знак на благодарност, сме получили дарение от 12 компютъра“, обясни министърът, като подчерта, че дарителите не се облагодетелстват. В друг случай пък полицията предотвратила отвличане на момиче и семейството му се отблагодарило с техника. „Когато реализирахме групата по отвличанията, ние предотвратихме предстоящо отвличане на едно момиче. Тогава бащата на това момиче направи дарение на МВР в знак на благодарност, мисля, че то се изразяваше в 20 компютъра", каза министърът.

Цветанов даде пример и с друг случай, при който местната власт дала гориво на МВР, след като осигурило охрана на черешовите градини. Става дума за охраната на овошките в Кюстендил, която се наложи заради постоянните набези на крадци, един от които завърши със смъртен случай.

27.05.2011, 12:56 Автор: dnes.bg


Тагове: Цветан Цветанов, МВР, бюджет, дарения

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА