1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Охранители делят територии с огън

Запалиха 2 коли на метри от Руското училище


коли

Умишлен палеж унищожи служебна "Шкода Фабиа" на частна варненска охранителна фирма и личния джип "Мерцедес" на собственика й Стефан Касабов. Делба на територии и сфери на влияние с конкуренцията, недоволни служители, ядосани клиенти или огнено предупреждение лично срещу собственика на фирмата, са основните версии, по които работят разследващите. Една от версиите е свързана с недоволство и сблъсък на интереси заради работата на фирмата с общински обекти.  Случаят се наблюдава от Варненската окрсъжна прокуратура.

"Проверяваме всички възможности, хора и обекти, свързани с фирмата. Засега категорично е сигурно само това, че палежът е умишлен", каза за "Позвънете: ВестникЪт" зам.-окръжният прокурор на морската столица Радослав Лазаров. "Запалените коли не са ползвани за инкасо и не са били бронирани. Затова версията за обир отпада. В лабораторията проверяват с какво са залети автомобилите преди да бъдат запалени. Резултатите още не са ясни", допълни зам.-директорът на Областна дирекция "Полиция"-Варна комисар Димитър Димитров. 

Двата автомобила били паркирани на 20 метра един от друг пред офиса на фирмата на ул. „Братя Миладинови“ 63. Пострадали хора при пожара няма. Дежурният гард вчера отказа да коментира случая, а телефонът на собственика на фирмата беше изключен. Това не е първото покушение срещу колите на гардовете. Преди време неизвестни потрошиха страничните огледала на 4 от служебните автомобили. Тогава Касабов предположи, че случката е дело на подрастващи вандали. В този случай обаче версията със "забавляващи се момчета" отпада напълно. Криминалистите са категорични, че палежът е много по-сериозна закана или предупреждение към фирмата.

Съсобственици в ООД-то са и синовете на бившия полицай Стефан Касабов - Петър и Цветомир. Запознати с бизнеса твърдят, че фирмата станала семейна след скандално разделяне на Касабов с бившия му бизнеспартньор. Дружеството обслужва и общински обекти, което пък довело до противоречия с общинска полиция. Освен това името на фирмата се свързва с персоналната охрана на известни имена от варненския ъндърграунд. Версията за неуредени сметки или нелоялни отношения с бизнеспартньори също се коментира сред охранителните среди. Преди време пък служители на Касабов го обвиниха в публичното пространство, че бавел заплатите им по няколко месеца.

21.02.2011, 11:25 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: коли, пожари

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА