1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Футзалът стана ”кървав спорт”

Масови мелета и крошета на два от мачовете от кръга
Играчи ритат в главата паднал вратар на противниковия тим


Футзал

Зрителите, решили да посетят мачовете от първенството по футзал през уикенда, имаха привилегията да гледат два спорта на едно място. Играчите на четири от варненските отбори решиха да докажат, че са силни не само с топка в крака, а и когато раздават крошета и ритници. Срещите "Одесос"-"Мания" и МФК "Тича"-"Коктейлите" бяха белязани от зверски мелета между състезателите, които засенчиха дори провеждащото се в зала "Христо Борисов" държавно първенство по муай тай.

Първи на "ринга" в зала "Владислав" излязоха съставите на "Одесос" и "Мания". В средата на второто полувреме, при резултат 2:1 за "одесосци", срещата бе прекратена за 5 минути, тъй като играчите на двата отбора влязоха в ръкопашна схватка. "За мен инициатор на инцидента бе играчът на "Одесос" Петър Караджов. Той налетя на съдията Траян Енчев, тъй като получи червен картон. В този момент нашият капитан Пламен Стойков реши да защити рефера и стана мелето. Не крия, че в него вратарят ни Радослав Арабаджиков удари състезател на противника, за което ще си понесе последствията. Освен това обаче и Радо получи удари по тялото си. Много неприятно. На трибуните бяха децата от юношеските ни тимове, но вместо да гледат футзал наблюдаваха как се ритаме като магарета", обясни случая президентът на "Мания" Мартин Балулов. От лагера на "Одесос" пък уточниха, че днес ръководството се събира на спешна сбирка и ще има жестоки наказания за играчите, участвали в боя. "Най-вероятно всички ще останат без една месечна заплата. Освен това ще бъде глобен и наставникът Симеон Христов заради ниската дисциплина сред момчетата. Ако продължаваме така, ще има и изгонени от отбора", закани се босът на "Одесос" Добрин Стефанов. Според него пък, всичко е щяло да се размине, ако Арабаджиков не е атакувал техния състезател Стойчо Попчев. "Съжалявам за инцидента, който помрачи една от най-качествените срещи досега в първенството. Мачът бе изключително мъжки. За разигралите се сцени двамата съдии нямат никаква вина", заяви от своя страна Христов.  

Сблъсъците на двубоя между "Одесос" и "Мания" обаче се оказали като детска игра в сравнение със случилото се на следващия мач между МФК "Тича" и "Коктейлите". 7 секунди преди изтичане на редовното време на полето се разиграли сцени, достойни за филма "Кървав спорт". "Вратарят на МФК "Тича" Младен Петров хвана една топка, след което си размени реплики с играч на "Коктейлите" и двата отбора се сдърпаха. Не знам кой кого удари, тъй като участниците в мелето се омотаха в завесите, които са зад едната врата", разказа делегатът на БФС Иво Веселинов. "Аз лично видях как двама състезатели на "Коктейлите" ритаха в главата вратаря на "Тича", който бе паднал на земята. Изключително грозни сцени", уточни Мартин Балулов, който е бил на трибуните. В един момент на терена дори слязъл едър мъж от публиката, който започнал да раздава шутове.

21.02.2011, 11:22 Автор: Йордан Фотев


Тагове: футзал

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics