1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БИЗНЕСЪТ

50 фирми излъгали работници с над 2,6 млн.лв.работим за слава

Около 50 фирми са погасили задължения в размер на 2 685 400 лв. към работниците си, след намесата на Инспекцията по труда във Варна, съобщи на пресконференция днес инж. Добринка Костова началник отдел „Безопасност на труда и контролната дейност”. По нейните думи, в 5 от най-големите предприятия - длъжници се извършват ежемесечни проверки. До момента забавянето на заплатите е компенсирано окончателно в четири от тях. Изключение прави само един от работодателите, който не могъл да събере вземанията си. 

Инспекторите от ИТ-Варна са съставили и 200 акта за установени административни нарушения и за неизпълнени предписания. Някои от проверките се правят съвместно с представители на Териториалната дирекция на НАП и Регионално управление по социално осигуряване Варна. Приключват 220 проверки на предприятия със задължения към НАП, при които работодателите са забавили трудовите възнаграждения, съобщиха още на пресконференцията. 

Инспекция по труда дава възможност на работници и работодатели да получават компетентна и адекватна информация и консултации всеки ден в определени приемни часове на служителите.

26.05.2011, 16:02 Автор: Яница Димитрова


Тагове: фирми, длъжници, заплати, работници, Инспекция по труда

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center