1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Режимът в Либия е готов да отстъпиМуамар Кадафи

Режимът в Либия е готов без условия да преговаря за мир, съобщава британският Independent, позовавайки се на писмо на либийския премиер Ал Багдади ал Махмуди до няколко правителства. 

В писмото се предлага незабавно прекратяване на огъня, което да бъде контролирано от ООН и Африканския съюз, преговори с опозицията без предварителни условия, амнистия и нова конституция. В същото време заместник-външният министър на Либия Халед Каим, цитиран от Daily Telegraph, признава, че в разговорите за бъдещето на страната всички варианти са на масата. Все пак полковник Кадафи не обмислял незабавното си оттегляне.

Президентът на САЩ и премиерът на Великобритания в сряда за пореден път подканиха Муамар Кадафи да се оттегли от властта. Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун също поднови призива си към либийските власти за „реално примирие” и „сериозни преговори” по време на среща на Африканския съюз в Адис Абеба, Етиопия. 

„Снощи отново говорих продължително с либийския премиер, за да изслушам притесненията му за скорошната интензивна кампания с бомбардировки”, заяви Бан по време на откриването на извънредната среща. „Повторих спешната нужда от преход към правителство, което напълно да отговаря на стремежите на либийския народ”, каза генералният секретар на ООН.

26.05.2011, 08:45 Автор: dnes.bg


Тагове: Либия, режим, размирици

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center