1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЛЮБОПИТНО

Пияни папагали падат от небетопаднал пиян папагал

Малайски папагали, отровени от растение, което съдържа алкохол, или биват опиянявани нарочно от жителите в региона, падат по време на полета си. Този странен феномен се случва всяка година през месец май в района на град Дарвин в Австралия, предаде БГНЕС, като се позова на АПФ. Както и в предходни години, тази година папагалите спретнаха странен спектакъл, падайки от дърветата или от небето, замаяни от алкохола. Преди да паднат на земята, птиците обикалят дезориентирани във въздуха и изгубват посоката на полета си, обхванати от замайване. 

Ветеринарите са ги прибрали в клетки, където те са треперили, докато се съвземат от махмурлука си. "Опитват се да скочат на съседния клон и не успяват да го уцелят. В клетките седят на пода с отпусната глава настрани или се свиват на кълбо в ъгъла и се крият от светлината и от външния свят. ", каза Лиса Хенсен, хирург във ветеринарна клиника в Палмерстън, близо до Дарвин. Други теории включват зараза с мистериозен вирус.Според Хенсен, болницата се е погрижила за около 30 от птиците, като всеки ден откриват още на моравите и около пътищата.Лекарите дават на пияните пернати подсладена каша от овесени ядки и свежи плодове - папагалската версия на храна за махмулук.

Стивън Кътър, ветеринарен лекар в болница в Дарвин, твърди, че папагалите са жертви на алкохолно отравяне. Той обаче не е успял да установи дали птиците се напиват от местните жители или поглъщат растения, които съдържат алкохол. "Може да става въпрос за растение, което съдържа алкохол или токсини, но не изключвам и хипотезата, че местните жители напиват птиците", твърди Стивън Кътър.

25.05.2011, 17:20 Автор: БГНЕС


Тагове: пияни папагали, град Дарвин, Австралия

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА