1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЛЮБОПИТНО

Капка кръв открива депресиякръвна проба

Бърз кръвен тест за откриване на депресия са разработили изследователи от токийския университет "Кейо". Това става чрез измерване на концентрацията на фосфорната киселина, пише dnes.bg, позовавайки се на в. "Дейли телеграф". Тестът ще помогне за ранната диагноза на депресивните състояния при редовните профилактични прегледи на пациентите.

Японските учени са установили пряката връзка между нивата на фосфорна киселина и депресията, като изследвали 66 души, 31 от които били с потвърдена диагноза за това заболяване. При тях екипът открил видимо по-ниски концентрации на етаноламин фосфат. При измерването и интерпретирането на тези нива изследователите постигнали 82 на сто успеваемост за правилното диагностициране на заболяването.

Кръвните тестове за откриване на депресия, които учените разработваха досега, бяха значително по-бавни, тъй като при тях се правеше ДНК анализ на белите кръвни телца. Според изследователския екип новият тест ще предложи на
лекуващите лекари един лесен и бърз начин за обективна биологична диагноза на депресивните пациенти още в ранния стадий на заболяването. Японското откритие може да бъде пуснато на пазара в следващите две години, пише в. "Дейли телеграф".

25.05.2011, 16:49 Автор: dnes.bg


Тагове: депресия, тест, кръв, фосфорна киселина

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics