1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Приятели спретнали капана за Строс-Кан?Доминик Строс-Кан

Приятели на Доминик Строс-Кан са предложили седемцифрена сума на семейството на камериерката, която твърди, че е негова жертва на сексуално посегателство, за да се сложи край на случая, пише в. "Ню Йорк пост", предаде dnes.bg. Вестникът се позовава на неназована френска бизнесдама. Семейството на предполагаемата жертва на Строс-Кан живее в бедно село в Гвинея. Самата камериерка се грижела сама за 15-годишната си дъщеря, припомня вестникът.

Същевременно "Монд" съобщава, че Никола Саркози е разполагал с компромат за Строс-Кан. При рутинна полицейска проверка Строс-Кан бил заловен с проститутка в кола в Булонския лес. Инцидентът станал преди изборите за президент през 2007 г. Полицията съобщила за това на Саркози, който по онова време беше министър на вътрешните работи. Той предпочел тогава да запази информацията в тайна, защото Строс-Кан тъкмо бил загубил вътрешнопартийните избори на социалистите и нямало да се бори за президентския пост.

Шефът на МВФ и френски политик Доминик Строс-Кан беше задържан в събота в Ню Йорк десет минути преди да отлети за Париж заради подадена жалба срещу него за сексуално посегатерлство от камерирека в хотел. Във Франция Строс-Кан е един от най-популярните политици и повечето хора смятат, че той е жертва на заговор, чиято цел е да саботира кампанията му за президентския вот през 2012 г.

25.05.2011, 16:29 Автор: dnes.bg


Тагове: Доминик Строс-Кан, капан, арест, камериерка, приятели

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА