1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Борисов: Предсрочни избори не са изключениБойко Борисов

Пет пъти съм печелил избори с подобни заплахи, не само от него, заяви Борисов в отговор на думите на Волен Сидеров, че от тук нататък "Атака" ще е най-сериозната опозиция на ГЕРБ. Няма друг луд, който във финансово-икономическа криза, най-тежка в света, да направи правителство на малцинство, само заради България да си жертва партията, кариерата и всичко, заяви премиерът. Не им прави чест преди година и половина да заявяват, че най-важното е да има правителство и ще го подкрепят, а сега, когато наближават изборите, едва ли не и за първия сняг да ни обвиняват. Не им желая подкрепата, заяви министър-председателят, предаде dariknews.bg.

Нямаше да го направя това правителство, ако не бяха излезли да ни подкрепят Синята коалиция, "Атака" и РЗС. РЗС се извъртя на шестия месец, Синята коалиция се извъртя на шестия месец, сега и "Атака" се извърта след година и половина. Питам се защо не ни го казаха това преди две години, каза Бойко Борисов. Той заяви, че тогава нямаше да състави правителство на малцинството.

Според премиера избори 3в1 не са невъзможни. Предсрочни избори не са изключен вариант, каза той. Това, което прави "Атака" в момента, налива вода и в двете мелници - и на ДПС, и на "Атака" и пак е срещу нас, смята Борисов. По думите му обаче, ГЕРБ има достатъчно подкрепа от независимите депутати. Наблюдавам събитията и в зависимост от тях ще вземем решение като партия какво да правим, посочи премиерът и допълни, че не прави чест на РЗС, "Атака" и Синята коалиция като наближават изборите да се отмятат.

На въпрос дали има информация от ДАНС, че в джамията в София се проповядва радикален ислям, Борисов заяви, че навлизането на външни имами в Родопите при българите мохамедани има своя риск. В изявите на Сидеров има неща, с които безспорно не съм съгласен. Но колкото по-малко се говори и се оставят службите да работят, толкова по-добре, добави Бойко Борисов.

25.05.2011, 12:19 Автор: dariknews.bg


Тагове: предсрочни избори, Бойко Борисов, \

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА