1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Гуцанов: Ще се кандидатирам за кметАкция ”Медузите”

След като за пореден път името на лидера на БСП във Варна, Борислав Гуцанов, бе замесено с нелегална дейност, бившият предедател на общинския съвет официално обяви, че е сред кандидатите да заемат поста кмет на морската столица.

На нарочна пресконференция, която се проведе днес, Гуцанов заяви, че до 21 май не е бил сигурен дали да се кандидатира, но акцията на МВР, при която бяха открити 558 мастербокса контрабандни цигари в склад негова собственост, го е убедила окончателно. Пред журналисти той заяви, че вече година търпи нападки срещу себе си и според него е абсурдно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да е и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, тъй като по този начин, макар и неволно, МВР започва да подкрепя този щаб. Гуцанов обяви още, че в момента текат консултации с юристи и адвокати на червената партия, за да бъдат предприети действия от страна на Европа спрямо министър Цветанов, тъй като случилото се е клевета и не е единичен случай. 

В заключение бъдещият кандидат-кмет от БСП обяви, че има пълното съзнание, че срещу него и семейството му ще последват атаки, но не се страхува от това.

През март 2010 година Борислав Гуцанов, тогавашен председател на общинския съвет, бе арестуван в рамките на специализирана операция "Медузите". Заедно с него бяха задържани още бизнесменът Дидо Дънката, директорът на "Градски транспорт"  и счетоводителят на предприятието. Обвинението срещу престъпната група бе, че чрез сключени неизгодни сделки са източили над 2 млн. евро на бюджета на града. 11 години преди това Гуцанов също е бил арестуван, но този път заедно с местен банкер. Последният криминален скандал, в който името му бе замесено, е от 21 май тази година, когато в склад, собственост на червения лидер, бяха задържани 558 матербокса контрабандни цигари.

24.05.2011, 17:12 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: Борислав Гуцанов, избори, кмет

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
варната
25.05.2011; 15:20
Боклук!
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics