1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЛЮБОПИТНО

По автографа ще ги познаетеавтографи

 

Характера на човека може да се познае по неговия почерк, твърдят графолози, предаде dnes.bg. Използването на компютъра направи живота много по-удобен, но създава известни затруднения пред графолозите. Все пак, често се налага хората да слагат подписи под различни документи. А подписът в същата степен отразява характера и индивидуалността на своя притежател.

Подпис с окончание нагоре говори за оптимизъм и обратното – надолу – за песимизма на автора си. Хоризонталното окончание говори за прагматизъм и реализъм на притежателя си.

Краткият подпис говори за решителността на човека, а дългият – за неговата мнителност. Ако подписът е съставен от две части, може да се види коя от тях е по-обемна. Първата – пред вас стои философ, а втората – работохолик.

За скромността или амбициите на автора на подписа ще разкаже първата буква. Закръглеността на подписа говори за мек и добродушен човек. Заострените и ъгловати букви свидетелстват, че авторът им е жесток и агресивен човек.

Разтегнатият подпис говори за големи стратегически планове и амбиции. Малкият и компактен принадлежи на тактиката, която знае какво да прави тук и сега.

Вертикалните линии в началото на подписа свидетелстват за нетворчески, формален подход към всичко; в средата – че на човек са му нужни усилия, за да премине от думи към дела; в края на подписа говорят, че авторът не успява да завърши много от начинанията си.

Хоризонталните линии и тяхното разположение в подписа говорят за чувството за собствено Аз на човека. Хоризонталната линия отдолу – човек обича да търси виновници; отгоре – обича да поучава; ако е в средата – човекът е скромен.

Има хора, които поставят подпис, дописват нещо, връщат се към някоя буква. Това свидетелства за аналитичен ум и способности за самоанализ. Може да говори и за склонност към перфекционизъм.

Подписът, който има наклон надясно, говори за готовност към компромиси, търсене на общи решения и взаимно разбирателство. Наклонът наляво свидетелства за недоверчивост, прикритост и непокорност пред съдбата. Правият подпис, без наклон – за сдържан и последователен човек.

Дългият подпис с много завъртулки, с различни по размер букви, ще ви разкаже, че авторът му е непоследователен и обича да създава проблеми от нищо.

Подписът, който по общо очертание прилича на геометрична фигура:
Правоъгълник – комуникативен човек, дори може да е прекалено словоохотлив.
Триъгълник, стесняващ се в края – раздразнителен или прикрит човек.
Триъгълник, разширяващ се в края – излишно приказлив човек, дърдорко.
Всякакви извивки в подписа говорят за независимост на характера.

Калиграфията на подписа също може да свидетелства за някои черти на автора му. Драскулките като на първокласник – авторът на подписа не се отличава с голям интелект. А абсолютно неразбираемите букви говорят за артистизъм и творческо начало на човека.

23.05.2011, 17:35 Автор: dnes.bg


Тагове: автограф, характер, графология

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: