1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

5 000 искат оставката на Ахмед ДоганАхмед Доган

Партия „Атака” иска да бъде свален имунитетът на депутата и лидер на ДПС Ахмед Доган. Това стана ясно от петиция до главния прокурор Борис Велчев, подписана от 5000 души.

Доган трябва да бъде привлечен към наказателна отговорност за организирането на ислямистки фундаментализъм, нападение на ислямски фундаменталисти над народен представител и гражданин на Република България и други престъпления срещу държавата. Това се посочва в петицията, която бе представена на пресконференция на „Атака“ днес. Според Волен Сидеров през последните 20 години в страната са се създали много гнезда на ислямистки фундаментализъм, зад което стои именно Ахмед Доган.

„ДПС превърна България в мрежа от ислямски гнезда. Разпространява се литература, която е против Конституцията“, каза лидерът на „Атака” и прогнозира, че скоро страната ще стане обект на ислямски екстремизъм. Според него въпросният сблъсък се разиграва за 1-2 минути на покрива на обществена тоалетна, а срещу симпатизантите на „Атака” са се изправили „нахъсани и озлобени ислямисти”. 

Сидеров заяви, че мюсюлманите сами са откъртили улуци от джамията и са нападнали привържениците на „Атака“. „Не обичаме да ни бият с тръби по главата“, обясни лаконично той.„Очакваме от МВР да арестуват агресивните ислямисти“, заяви още Сидеров и упрекна полицаите, че са се държали агресивно с хората на „Атака“, а са пускали мюсюлманите, участвали в сбиването.

По думите му полицията носи цялата отговорност, че е допуснат сблъсъкът пред джамията.

Според Сидеров кметът на София Йорданка Фандъкова, която „Атака” е подкрепила на изборите, трябва да се вслуша в десетките хиляди подписи, които партията е внесла срещу  високоговорителите на „Баня Баши“. Поиска и ДАНС да разследва джамията в София за гнездо на радикални ислямисти.

22.05.2011, 17:56 Автор: dnes.bg


Тагове: Ахмед Доган, оставка, "Атака"

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА