1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Убийците на Севилия остават в арестанож

Софийският градски съд остави в ареста двамата 17-годишни ученици, които бяха задържани за убийството на 19-годишната Севилия Райчева, съобщи dnes.bg. Момичето, което страда от лека форма на шизофрения, е било убито в дома си на 13 май. Според разследващите двамата ученици - Антон и Янка, са извършили престъплението заради 10 грама злато, което искали да откраднат. Решението на СГС може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Oколо 25 прободни рани от нож бяха открити по тялото на убитото 19-годишно момиче в столичния квартал „Люлин”. 19-годишната Севилия сама е отворила вратата на извършителите, тъй като са се познавали – и тримата живеели в квартала. Младежите решили да извършат обира набързо, когато двамата се срещнали пред блока на убитата в "Люлин". Те решили да отвлекат вниманието й когато влезли в апартамента с мотива, че били жадни и поискали вода. Севилия обаче видяла, че крадат златните бижута, опитала се да ги спре, заради което била убита с кухненски нож.

Няма свидетели, които да са чули викове или зов за помощ. Оръжието е намерено на местопрестъплението. Очаква се на задържаните да бъдат повдигнати обвинения за извършеното убийство. Столичната полиция разполагала с достатъчно доказателства, които да уличават двамата непълнолетни младежи, които направили пълни самопризнания след престъплението. Те осъзнавали напълно какво са извършили. В деня след зверството извършителите са се върнали към нормалния си начин на живот.

21.05.2011, 20:11 Автор: dnes.bg


Тагове: Севилия, непълнолетни убийци, арест

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА