1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБРАЗОВАНИЕ

Игнатов:Скоро няма да се учи и в петъкминистър Сергей Игнатов

Образователният министър Сергей Игнатов покани в министерството учениците, организиращи протест за по-дълго голямо междучасие, съобщи news.bg.


Аз нямам нищо против, но всяко училище си има свои конкретни проблеми, посочи той. Според него обаче има възможност ученици и министерство да потърсят заедно решение. Никой от министерството не е казал - не, това е невъзможно, изтъкна Игнатов. Нека започнем този разговор, призова просветният министър.

Според него голямото междучасие може да бъде удължено и чрез оптимизация на кабинетите в самите училища, но изтъкна, че все пак всяко учебно заведение е различно и по-различен начин е организирало работата си.

По времето, когато министърът е бил ученик, голямото междучасие също е било 20 минути. Игнатов си спомня обаче, че е учил и в събота. Което не го препоръчвам сега, допълни той. На децата никога не им стига голямото междучасие, коментира министърът. Той обаче е убеден, че в скоро време развитието на технологиите ще доведе до това и в петък да се почива.

Игнатов не е съгласен със становището, че българските ученици са неграмотни. Децата ни са грамотни, младите ни хора са изключително активни, позитивно настроени, гражданско ангажирани, коментира той.

Просветеният министър отправи критики към вчерашното поведение на националистите от „Атака", които според него не дават пример за подрастващите. Ние сме толерантен народ и това е нашата гордост, изтъкна Игнатов и определи държанието на атакистите като нецивилизовано, нетолерантно, нелепо и неприемливо.
Това, което се случи е изключително нехуманно, категоричен бе той.

Министърът коментира още, че е съгласен със становище на експерти и изследователи, според което българският народ не работи много. Защото мюсюлмани и християни сядат заедно на софрата и щом приключат християнските празници, започват с честването на мюсюлманските, аргументира позицията си Игнатов.

Образователният министър закри Европейската седмица на младежта на площад „Патриарх Евтимий" (Попа) в София. Събитието представи различни доброволчески инициативи. На площада се развихриха бурни латинотанци под музиката на Калин Вельов.

21.05.2011, 18:24 Автор: news.bg


Тагове: Сергей Игнатов, междучасие, ученически протест

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center