1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

В САЩ чакат края на светаАпокалипсис

Хиляди членове на християнски секти в Съединените щати се готвят за деня на Страшния съд, който смятат, че ще настъпи днес, съобщава ИТАР-ТАСС.

Датата 21 май беше определена от самопровъзгласилия се за пророк Харолд Егбърт Кампинг, 89-годишен пенсиониран инженер от Оукланд, щата Калифорния.Той твърди, че всички праведници ще се възнесат на небето, а грешниците ще останат на Земята, където ги очакват редица опустошителни бедствия.

Апокалипсисът ще завърши с пълно унищожаване на планетата в рамките на пет месеца - до 21 октомври 2011 г.Кампинг посочва иточния час на Страшния съд – 18,00 ч.,независимо от часовия пояс, тъй като според него краят на света ще настъпи постепенно по цялата Земя.Той посочва и приблизителния брой на праведниците - около 3% от жителите на планетата, тоест 200 млн. души. Останалите 6,5 млрд. просто ще изчезнат, твърди проповедникът.Темата беше широко дискутирана в медиите, в частност в американските религиозни радиостанции и телевизионни канали, както и в интернет. Последователите на Кампинг обаче не се ограничиха с проповеди по улиците - те дори наеха рекламни площи, в които да предупредят населението за приближаващия край на света.

Десетки подобни билбордове с датата 21 май 2011 г. се появиха в различни градове в цял свят.Дори в София активисти предупреждаваха за идващия Апокалипсис.

21.05.2011, 10:56 Автор: vesti.bg


Тагове: апокалипсис, пророк

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА