1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Военните подариха терен за ново гробищеВарна ще има ново гробище

3, 3 декара терен в кв. "Галата" за изграждането на нов гробищен парк ще бъде предоставен на Община Варна от министерството на отбраната. Това съобщи в петък министърът на отбраната Аню Ангелов, който бе гост на тържествата по повод 130 години от основаването на Военноморското училище "Никола Йонков Вапцаров".

Наскоро МО признаха провала на стратегията, която имаше за цел да го освободи от всички ненужни имоти. Провалът бе обяснен с лошото състояние на пазара за имоти в момента.

Военното ведомство ще осигури и цялата сума от около 25-30 хил. лева за ремонта на постамента на бойния кораб-легенда "Дръзки" в Морската градина.

До юни в Народното събрание ще бъде внесен законопроектът за резерва, според който броят на резервистите ще нарасне до 3500 души, каза още министърът. Това, според него, ще компенсира съкращенията в армията. Тяхната издръжка ще струва около 10-12 млн. лева, сума около два пъти и половина по-малка от необходимата за издръжката на такъв брой хора в армията.

На въпрос за корабостроителната стратегия за флота, военният министър отговори, че такава за сега няма, тъй като старата е била отменена от Министерския съвет. Не се предвижда закупуване на нови кораби, а само модернизация на сегашните.

20.05.2011, 14:59 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: Варба, гробище, терен, военни

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА