1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Депутат пратил сигнала срещу зам. министърсолар

Депутат от ГЕРБ пратил сигнала по скандала със земята, за който проверяват зам. министъра на земеделието Светла Боянова. Предварителните данни са, че не е допуснала нарушения, каза земеделският министър Мирослав Найденов в кулоарите на НС.

Докладът от проверката на инспектората в МЗХ е изпратен на премиера. Каква ще е съдбата й, ще реши Борисов, по думите на министъра на земеделието.

Срещу Светлана Боянова бе изпратен сигнал за замяна на земеделска земя 3 категория за фотоволтаици. Найденов посочи, че сигналът е от депутата на ГЕРБ Лили Боянова, която е от Търговищкия избирателен район и е изпратен лично до Бойко Борисов.

Земята се намира в търговищкото село Буховци, като статутът й е променен от земеделска в такава за изграждане на соларен парк. Имотите се намират в първи масив в землището на селото.

Коментира се и фактът, че земите се намират в непосредствена близост до главния път Варна - София, където след време ще минава автомагистрала "Хемус", както и това, че са до летището, което е възможно да заработи отново.

На 20 април междуведомствена комисия е решила да бъде заменена въпросната земя. Над 20 човека от различни ведомства участват в тази комисия, а Светлана Боянова е неин председател.

На това заседание заместничката на Мирослав Найденов не е присъствала, а само е подписала решението. Законът за забрана на замяната на земеделска земя е приет на 11 май и още не е обнародван, подчерта Мирослав Найденов. Ще докладвам на премиера, когато се върне от чужбина, допълни той.

Независимо обаче какво ще се случи с Боянова, обмисля се да се назначи още един заместник на Найденов с ресор Усвояване на еврофондовете. В момента именно тя отговаря и за усвояването на европарите.

По повод съдбата на шефката на Селскостопанска академия Светла Бъчварова, министърът не пожела да каже какви са точно нейните "прегрешения". След като Сметната палата представи окончателния си доклад, Найденов ще поиска да бъдат проверени всички поделение на академията. Министърът вече има няколко предложения кой да заеме поста на Бъчварова.

20.05.2011, 13:11 Автор: news.bg


Тагове: сигнал, зам. министър на земеделието, проверка, земя, фотоволтаици, Мирослав Найденов

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics