1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Ангелов: ”Флотски арсенал” не се продавааню

"Терем КРЗ Флотски Арсенал" остава на 100 % държавна собственост. Това заяви днес министърът на отбраната Аню Ангелов, който бе специален гост на тържествата по повод 130-годишнината на Военоморското училище "Николай Йонков Вапцаров". По думите на министъра "Флотски Арсенал" е златна кокошка за държавата, тъй като е единственото предприятие, което е на печалба, и ще остане нейна собственост поне докато той заема висшия пост в министерството.

Като бъдещи планове за развитието на военния завод министърът посочи възможността освен с ремонти на кораби, заводът да започне и строежи на малки съдове. Не бяха посочени обаче конкретни срокове, в които това ще стане.

Военният министър припомни, че „Флотски арсенал“ изпълнява програма по изплащане на т.нар. дълг на България към Русия. Миналата година са изплатени 12 милиона лева, тази година сумата ще е същата, с което ще завърши.

Преди два месеца лидерът на БСП Сергей Станишев при посещението си във Варна предупреди, че “Терем – Флотски арсенал”, едно от структуроопределящите предприятия във Варна, върви към приватизация на много занижена цена. Той изтъкна, че предприятието е извадено от забранителния списък за приватизация. Освен това се извършвала и кадрова чистка в него. Управляващите първо смениха директора Георги Стойков, който от 2003 г. до миналата година заемаше този пост и даде добри финансови резултати за предприетието. Сега освободиха административния и производствения директор и назначиха изцяло външни хора за ръководители на предприятието, каза тогава Станишев.

Екипажът на фрегатата ни "Дръзки" е добре, увери в петък Ангелов в отговор на въпросите, свързани с потопените снощи кораби на либийските сили. "Дръзки" продължава мисията си като патрул и не е бил в зоната, където са се случили нападенията.

Ангелов с усмивка коментира въпросите на журналисти ще има ли смени в неговото министерство и посочи, че никой не е застрахован, било то и министър.

20.05.2011, 12:24 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: министър на отбраната, Аню Ангелов, Флотски арсенал

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics