1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Махат и шефа на Селскостопанската академиянайденов

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов съобщи, че след почивните дни ще предложи на премиера Бойко Борисов да освободи от поста председателя на Селскостопанската академия - проф. Светла Бъчварова. Министър Найденов обяви новината за поредната смяна в държавно ведомство по време на парламентарния контрол.

Повод за планираното уволнение били системни нарушения при управлението на институцията, констатирани от Сметната палата и инспектората на земеделското министерство, съобщи Дарик.

„От поемането ми на поста министър на земеделието и храните аз съм разпоредил няколко проверки на инспектората, който е подчинен на министъра на земеделието и храните. Проверките са пет и във всичките проверки са констатирани системни нарушения. На базата на първите проверки аз поисках Сметната палата да извърши обстоен одит на Селскостопанската академия", каза министър Найденов от парламентарната трибуна.

Преди два дни председателят на Сметната палата Валери Димитров е запознал земеделския министър с предварителните данни от одитния доклад.

„Тъй като докладът е доста притеснителен, ще предложа на премиера Борисов да бъде сменен председателят на Селскостопанската академия за допуснати системни нарушения, констатирани вече и в доклада на Сметната палата. Надявам се, че премиерът Борисов ще уважи искането ми", добави министър Найденов.

Мирослав Найденов каза още, че след определянето на нов председател на Селскостопанската академия, ще възложи детайлни проверки и на институтите в системата на Селскостопанската академия и научните звена: „Това, което се констатира на централно ниво, ако е транспонирано и към съответните институти, наистина граничи с престъпление. Ако има такива, ще сезираме прокуратурата".

20.05.2011, 11:32 Автор: Дарик радио


Тагове: осовобождаване от длъжност, Мирослав Найденов, Светла Бъчварова, Селскостопанска академия

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics