1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ЛЮБОПИТНО

Алпинист спаси заклещени в скала кутретакучета

Спасители от "Гражданска защита" проведоха в петък акция по спасяването на две кутрета, които са били изхвърлени на ската на плажната алея във Варна.

Кученцата, на видима възраст около 2 месеца, са били заклещени в храстите на ската повече от 48 часа, разказаха работници от съседните заведения. Хората са ги чували в продължение на дни да скимтят, но не са могли да ги открият. Сигналът  за палетата е подаден вчера към 20,46 ч. от жена, която разхождала своите кучета по алеята. На мястото веднага пристигнали спасители, но понеже теренът е стръмен, а височината около 30 м, са преценили, че акцията трябва да бъде проведена от алпинист и специална техника. Нейното провеждане бе отложено за 10 часа тази сутрин.

Алпинист се спусна по ската и прибра кученцата в брезентова торба. Поради стръмността на склона обаче не успя да се върне по обратния път и слезе в подножието. Видимо изгладнели и жадни, кученцата веднага започнаха да пият вода, щом ги пуснаха. След спасяването им мъничетата ще бъдат заведени на ветеринар и обезпаризитени, а след това от Европейската асоциация за защита на животните, които имаха представители на мястото, ще им потърсят дом.

По подозрения и на спасители, и на хора, които работят там, кученцата са изхвърлени от недобросъвестни хора, които просто са искали да се отърват от тях. Това не е първият подобен случай, преди време една жена спряла колата си, изхвърлила две малки котенца и спокойно продължила пътя си. Бездомните животни по алеята не си ги водим ние, каза мъж, работещ наблизо, хората просто ги изхвърлят тук и ние ги храним.

Още един сигнал за намеса на "Гражданска защита", касаеща животно, е получен вчера. Става дума за паника в избено помещение, в което била забелязана змия. Къщата, от която алармирали за влечугото, е на "Траката", ул. "7-ма". Дошлите спасители претърсили мазето, но не открили змията.

20.05.2011, 11:15 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: Гражданска защита, кучета, плажна алея, змия

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center