1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Доган предрече предсрочни изборидоган

Вътрешно чувствам много големи съпротивителни сили за каква да е подкрепа за ГЕРБ на предстоящите избори. Това заяви в Джебел лидерът на ДПС Ахмед Доган в първата си публична проява от две години насам. Доган участва във възпоменателен митинг в града по повод майските събития и пред събралите се на площада симпатизанти прогнозира предсрочни парламентарни избори с аргумента, че управлението на ГЕРБ е пълен провал и сигурно ще загуби изборите за президент наесен.

"Твърде рано е, но на този етап ГЕРБ няма тези подходящи кандидати, които да покрият нашите очаквания", каза той, цитиран от "Дневник", по повод възможна подкрепа за управляващите на идващите избори. Доган обяви, че ГЕРБ няма кадрови ресурс и "доколкото сме информирани, предимно от медиите, кого искат да номинират, сме скептични за тяхната успеваемост на тези избори".

Лидерът на ДПС не вярва и, че ГЕРБ ще намерят такава подходяща кандидатура, "освен да ме издигнат мен". Той отхвърли възможността да се кандидатира за президент с думите: "Аз съм скромен човек. Моите задължения са ми достатъчни."

Той отхвърли твърдения, че той и партията му са изолирани. "Не се чувствам изолиран, както и партията, която оглавявам", заяви той.

Заместникът му Лютви Местан пък каза пред журналистите: Нека да определим днешната пресконференция на Ахмед Доган като неговото голямо завръщане.

Лидерът на ДПС коментира и обявените вчера от премиера Борисов смени в транспортното и икономическото министерства. "Ремонтът се прави не за да се рационализира дейността на правителствено равнище, а по-скоро да му се даде живот", е оценката на Доган.

Той определи работата на кабинета като "политика, която само реже ленти", а правителството на ГЕРБ като "музейна сбирка на лентите". Напомни, че управляващите постоянно се оправдават с наследеното от тройната коалиция, но "след две години вече тази опера не върви".

По думите му правителството е съставено от хора, подбирани на случаен принцип, "без опит, концепция, визия за развитие на страната".

"Познавайки технологията на властта не беше трудно да предположа, че след максимум година и половина управляващото тяло, когато няма какво друго да направи, започва да се самоизяжда. И този процес е явен след Нова година", напомни Доган собствените си прогнози за кабинета "Борисов".

По адрес на изгоненият от партията Касим Дал, Доган заяви: "ДПС е твърде интересен, силен модел и затова е бил атакуван от самото учредяване. Това мисля, че е поредния опит". Повтори, че предстоящите избори ще бъдат много интересни, защото ще решат съдбата на управляващите. "Това явление в такъв момент става подходящ инструмент да се разстрои системата на ДПС, да се създадат съмнения на регионално равнище. Интересно - тъкмо когато реша да се пенсионирам, винаги се измислят подобни проблеми. Не знам защо така още ми създават работа", каза още Доган.

19.05.2011, 17:04 Автор: ПВ


Тагове: Доган, Джебел, първа пресконференция, ГЕРБ, избори

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center