1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Крокодили почти провалиха изборите в ЮАРКрокодил

Крокодили едва не провалиха състоялите се вчера местни избори в ЮАР.

Като цяло гласуването минало без инциденти - с изключение на избирателна секция в провинция Лимпопо. Там хората трябвало да прекосят без мост река Улифантс, за да стигнат до урните.След неотдавнашните силни дъждове реката излязла от бреговете и буквално гъмжала от крокодили, затова избирателите трябвало с часове да чакат, за да се решат да пресекат реката и да упражнят конституционното си право.

За няколко часа било отложено и пристигането на избирателната комисия, чиито членове също сметнали за благоразумно да не изкушават съдбата. Най-накрая местна военна част предоставила няколко бронетранспортьора.

Сложни се оказали условията за гласуване и в друга избирателна секция, открита на толкова голяма височина в практически недостъпен планински район, че урните били превозени с вертолет.

Предварителни резултати от вчерашните избори за градски и провинциални органи на властта - четвъртите след ликвидирането на апартейда през 1994 г., все още няма. Управляващата партия Африкански национален конгрес (АНК) този път се сблъска със силната конкуренция на опозицията, преди всичко на партията Демократичен алианс (ДА), която вече контролира Кейптаун и практически цялата провинция Западен Кейп.

След вчерашните избори ДА има шанса да победи и в провинция Източен Кейп, смятана за традиционна твърдина на АНК.

19.05.2011, 14:51 Автор: vesti.bg


Тагове: крокодили, избори, ЮАР

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics