1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Кухи фирми източили 400 000 лв от НОИполиция

Неправомерно източване на 400 000 лева от бюджета на НОИ разкриха служители от „Икономическа полиция” при СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР в четвъртък. Задържани са двама мъже, регистрирали фирми фантоми.

Разследването за неправомерното получаване на обезщетения за временна неработоспособност и за безработица посредством документи с невярно съдържание е продължило близо половин година. То стартирало, когато столичните служители на „Икономическа полиция” засекли огромни несъответствия в размера на заплати и изпълнявана длъжност в регистрирани фирми без сериозни приходи. В хода на оперативните действия те установили, че фирмите са от т. нар. „кухи” и чрез тях двама столичани - И.П. /32г./ и Е.В. /33г./ източвали незаконно бюджета на НОИ.

Последвали претърсвания на три адреса, обитавани от тях, в които участвали служители на отдел „Досъдебно производство” и сектор „Специализирани полицейски сили” – СДВР. Оттам били иззети множество печати на фирми, трудови договори и болнични листа с невярно съдържание, електронни подписи и дебитни карти.

С постановление на СРП организаторите на престъпната схема  са задържани за 72 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

19.05.2011, 12:40 Автор: ПВ


Тагове: полиция, източени суми, кухи фирми, НОИ

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА