1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Ветроход и кораби возят безплатно децаморе

Безплатни раходки с кораби за децата ще има по случай Празника на морето във Варна, съобщи в сряда директорът на Дирекция „Младежки дейности и спорт” в общината Калинка Попстефанова. Ветроходът „Пинта Варна“ ще плава с малките на 21 май. На 23 май в разходките във Варненския залив ще се включат корабите „ Роял Хелена“ и „Атанас Димитров“.

Празникът на морето ще се проведе от 21 до 24 май. Както съобщи Vestnikat.bg вече, организирани са 3 сцени, където ще има различни морски прояви. На Морска гара ще бъдат изложени яхти, оборудване, екипировка и уреди за водни спортове. В плувен комплекс „Приморски“ ще се проведат демонстрации по гмуркане с водолазни костюми за любители. 

Демонстрации с ветроходни и гребни лодки пък ще бъдат показани в акваторията на пристанище Варна. Там любителите на силните усещания ще могат да покарат кану, скутер или сърф. За роматиците - привърженици на морето - организаторите са предвидили разходки с яхти. Най-малките ще могат да се състезават с радиоуправляеми модели на лодчици.

Общо 30 ветрохода с 200 души екипаж от България, Румъния, Турция, Украйна и Русия ще участват в "БМВ Международна Черноморска регата". Яхтите идват от Мангалия и ще пристигнат на 20 май в курортен комплекс "Златни пясъци". Почитателите на платноходките ще могат да ги видят на 21 май, когато ветроходите ще преминат близо до варненския бряг и ще акостират на Морска гара. На 22 май ще се състоят заключителните гонки между състезателите.

Празникът на морето тази година ще даде началото на сътрудничество между Община Варна, департамент Шарант Меритайм в Ла Рошел и изложението за водни спортове Гранд Павоа. Поводът е замисленото Международно изложение за водни спортове, което ще се проведе в морската столица през 2012 г. с амбицията то да стане ежегодно. Събитието ще бъде отразено от френски журналисти, придружаващи официалната чуждестранна делегация.

18.05.2011, 23:15 Автор: ПВ


Тагове: празник на морето, безплатни разходки, деца, програма

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center