1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Пълна чистка в КАТ-Софиякат

Цялото ръководство на столичния отдел "Пътна полиция" е било освободено в сряда, обяви пред Mediapool вече бившият шеф на КАТ в София Ваньо Стоевски. Той разбрал за освобождаването си от служителите на ведомствения отдел "Кадри".

"Не са ми представили никакви мотиви за това решение. Явно смятат, че съм изчерпан, въпреки че не се смятам за такъв и не съм навършил пределна възраст. Нямам никакви притеснения, тъй като не съм участвал в никакви корупционни практики и схеми", коментира Стоевски.

По думите му той няма намерения да обжалва освобождаването си, тъй като "без работа няма да остане". Не се чувства и обиден на ръководството на МВР.

"Явно, че министърът не ме оценява, но това не означава, че няма да си намеря място, където да ме оценят. Аз съм човекът, който организира най-голямото мероприятие на МВР. Всичко премина по мой сценарий", добави Стоевски.

Той визираше началотона Десетилетието за активни действия по пътна безопасност, което бе отбелязано на 10 май на столичния площад "Александър Батенберг". Кампанията бе по инициатива на ООН, като в България се провежда под патронажа на министър Цветан Цветанов и евродепутата Илиана Иванова.

Освен Стоевски с постовете си в КАТ се разделят заместникът му Тенчо Тенев, шефът на отдел "Видеонаблюдение" Любка Маринова, която изпълняваше и функциите на говорител, Чавдар Авджиев, както и двама други служители на по-долни нива. Тенев и Маринова не бяха открити за коментар.

Източници от МВР коментираха неофициално, че кадровите рокади се предприемат с цел – "промяна на климата в КАТ", предаде БТА. От МВР все още не съобщават официално за освобождаването на шестимата, нито кой ще поеме задълженията им.

18.05.2011, 16:12 Автор: mediapool.bg


Тагове: КАТ-София, ръководство, пенсиониране

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: