1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Съветници искат забрана за коли в Морскатаморската

Основна промяна в организацията на движението на коли до зоокъта в Морската градина предлагат общински съветници от групата на ГЕРБ. Три варианта за осъществяване на идеята предложи Павел Христов от името на групата на провелата се в сряда 34-та сесия на Общинския съвет във Варна. Възможностите са три - единият е за тотална забрана за влизане на коли в района, а другите два предвиждат въвеждане на еднопосочно движение. По думите на Христов, имало е инциденти с майки с колички и деца, но конкретни примери не бяха посочени.

В отговор кметът на Варна Кирил Йорданов се съгласи, че проблемът с колите по алеите около зоокъта е колкото стар, толкова и актуален. При такива тесни за преминаване места и множеството возила, които влизат там, сблъсъците между пешеходци и шофьори, при които да има и пострадали, са неизбежни, каза той. Администрацията е предприемала различни мерки, които обаче, според Йорданов, са били с доста съмнителен успех. В опит да се улесни разминаването на колите и да се избегнат инциденти, е била въведена забрана за паркиране вдясно, имало е и бариера. Според кмета, обаче, най-логичното и успешно решение би било да се забрани изцяло достъпът.

 "И без това не разбирам каква работа имат с МПС-тата си там", заключи Йорданов, но не се ангажира с конкретно решение, което да бъде предложено от него и администрацията му.

18.05.2011, 15:53 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: съветници, сесия, забрана, коли, Морската градина

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics