1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Ивайло Московски е новият министърминистър

Новият транспортен министър ще е досегашният заместник на Александър Цветков - Ивайло Московски, който отговаря за еврофондовете. Това заявиха за Bulgaria News източници от групата на ГЕРБ. След края на снощното й заседание премиерът Бойко Борисов останал в тесен кръг с избрани депутати, на която обявил името на Московски.
 
Зад неговата кандидатура застанали финансовият министър Симеон Дянков и Томислав Дончев, отговарящ за еврофондовете. 
 
Ивайло Московски е завършил "Финансов мениджмънт" в Стопанската академия в Свищов и "Публични финанси" в Университета за национално и световно стопанство в София. Бил е представител на германската компания STOLL, търговски директор на "Балтекс комерс" и на "Сата", както и председател на съвета на директорите на "Монтана АД". Работил е като инспектор в "София инс". Московски беше в листата на ГЕРБ за 23-МИР в София.

В последните седмици министърът по еврофондовете Томислав Дончев неколкократно похвали Московски за ефективната му работа при договарянето на евросредствата за жп инфраструктура, припомня "Дневник".

От екипа на вицепремиера Симеон Дянков, който наблюдава работата на транспортното министерство, днес коментирали, че не са доволни от работата му и от известно време смятат, че Цветков трябва да бъде освободен. Многократно критики към действията на Цветков отправяха и членове на парламентарната група на управляващите. Темата е била обсъждана неведнъж на заседанията на депутатите от ГЕРБ, припомня БЛИЦ.

Случайно, или не, на правителственото заседание бе дадена зелена светлина за създаването на специалната държавна компания за надзора над трите бъдещи магистрали "Хемус", "Струма" и "Черно море". Заради тази идея на регионалният министър Росен Плевнелиев вече си тръгна предишният шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов, тъй като компанията дублира функциите на АПИ. Срещу новата структура твърдо беше и Александър Цветков.

18.05.2011, 14:02 Автор: Bulgaria News


Тагове: нов министър, транспорт, Ивайло Московски

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center