1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Министърът на транспорта даде оставкацветков

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков е подал оставка пред премиера Бойко Борисов. Информацията бе потвърдена от министъра на образованието Сергей Игнатов след заседанието на Министерския съвет.

От министерството на транспорта съобщиха, че мотивите за подадената оставка са лични, но не уточниха подробности. Мотивите за оставката на транспортния министър Александър Цветков са лични, каза и заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов, но не пожела да ги коментира.

„Парламентарната група на ГЕРБ смята, че той беше много добър министър. Завари нереформира система, направи дълбоки реформи в Национална компания „Железопътна инфраструктура", „Български държавни железници", Летище София", каза той, като изрази благодарност за работата на Цветков. По отношение на неговия наследник на поста Николов каза, че ще се чака номинацията на премиера Бойко Борисов.

На редовното заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ във вторник вечерта Борисов е казал, че ще има оставка на транспортния министър Александър Цветков, разказаха пред Дарик участници в заседанието.

Александър Цветков беше одобрен от Народното събрание за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета на Бойко Борисов на 27 юли 2009 година. Преди да стане министър Цветков бе заместник-кмет по транспорта на столицата от март 2008-а до юли 2009 година. В периода 2006-2008 година е бил директор на дирекция „Транспортна инфраструктура" в Столична община. От 1994 до 2005 година Александър Цветков е работил в Главно управление „Пътища", преобразувано в Изпълнителна агенция „Пътища".

18.05.2011, 11:12 Автор: Дарик радио


Тагове: оставка, министър на транспорта

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics