1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БИЗНЕСЪТ

Общинари дебнат за строители по курортитеДебнат за строежи

Инспектори от Община Варна са започнали проверки за строежи по курортните комплекси "Златни пясъци" и "Св. Константин", съобщи във вторник Красен Якимов, началник отдел "Строителен контрол". Контролът се извършва във връзка със заповедта на кмета на Варна Кирил Йорданов, според която на 15 май в сила влезе пълна забрана за извършване на строителни дейности по курортите.

Общо 12 нарушения са били установени. В курорта "Златни пясъци" са установени общо 8 нарушители. В 4 от случаите на хотели, които се експлоатират, са се извършвали текущи ремонти. Подобни дейности също бяха забранени от кмета, затова на нарушителите са съставени актове на стойност 10 хиляди лева всеки. Напълно замразени са 4 обекта на територията на комплекса.

В "Св. Константин" установените нарушения са 4, като и в 4-те случая строежите са спрени напълно. Според заповедта на Йорданов, след 15 май могат да се извършват само аварийни ремонти по обектите.

Във връзка с началото на туристическия сезон, е започнало почистване на територията на "Златни пясъци" с водоноска. Дупките по улиците из комплекса също се запълват.

17.05.2011, 14:57 Автор: ПВ


Тагове: строителство, курорти, контрол

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА