1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Арх. Жечев: Дупки винаги ще имаДупки винаги ще има

Няма как някога да бъде изцяло разрешен проблемът с дупките из Варна, като се има предвид 800-километровата пътна мрежа на града, заяви на брифинг във вторник арх. Венелин Жечев, зам.-кмет. по инфраструктура, градоустройство, архитектура и строителство.

Според него, проблемът ще остане, докато държавата не започне цялостно преасфалтиране на определени зони.

Не трябва обаче критиките за лошото състояние на пътната настилка да се струпват изцяло върху кмета Кирил Йорданов, тъй като за предстоящите ремонти на кварталните улици са изискани списъци от районните кметове на тези, които са в най-тежко състояние.

Има обаче процент истина в твърденията за некачествените кърпежи, призна все пак арх. Жечев. Фирмите, които не са изпълнили качествено задълженията си по ремонтите, са закърпили за своя сметка 1000 кв. метра дупки. Архитектът коментира и настройката на варненци - дори и всички улици в района да са ремонтирани, когато човек излезе пред блока си и види дупка, казва "Тия пак нищо не са свършили".

Завършила е рехабилитацията на 30 хил. кв. м. от пътната мрежа в Тополи, Казашко, Константиново, Каменар и Звездица. Жечевсъобщи още, че до края на месеца се очаква да бъде готов първият участък от бул. "Христо Смирненски". До 25-ти юли ще бъде завършено и южното спомагателно платно на пробива "Левски". Относно реконструкцията на улица "Кольо Фичето" Жечев бе категоричен, че няма вариант да бъде завършена до 1 август.

17.05.2011, 13:43 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: дупки, Варна

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА