1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Строс-Кан надран от камериерката?Строс-Кан

Съдът в Ню Йорк реши шефът на МВФ Доминик Строс-Кан да остане в ареста и отхвърли предложението на защитата му да бъде пуснат под гаранция от един милион долара, предадоха световните агенции. Следващото гледане на делото ще е на 20 май, съобщи Дарик радио.

Обвинението поиска Строс-Кан да остане в ареста заради опасения, че може да избяга във Франция, ако бъде пуснат под гаранция.

Строс-Кан бе изведен от самолет за Париж в събота и му бяха повдигнати обвинения в сексуално посегателство, опит за изнасилване и незаконно задържане на хотелска камериерка в скандал, който изглежда унищожава шансовете му да се кандидатира за президент на Франция догодина.

Защитата му съобщи, че Строс-Кан е отхвърлил повдигнатите му обвинения. Според адвоката му Бен Брафман "е съвсем вероятно той да бъде обявен за невинен".

Процесът повдигна и въпроса дали Строс-Кан може да остане шеф на Международния валутен фонд, чиято централа е във Вашингтон, отбелязва БТА.

Прокуратурата заяви, че веществените доказателства по делото ще докажат твърденията на жертвата. Обвинението отбеляза, че Строс-Кан може да е бил замесен в подобни закононарушения в миналото поне веднъж и това се проверява.

Говорител на хотел "Софител" в Ню Йорк, където се твърди, че е извършено престъплението заяви, че Строс-Кан лично е платил стаята си и тя му е струвала 525 долара.

Драскотини са открити по тялото на шефа на


Международния валутен фонд Доминик Строс Кан, пише news.bg, цитирайки френски медии, които се позовават на данни на специалисти от Ню Йорк.

Сайтът Atlantico.fr. посочва, че експертите във Франция, ангажирани със случая, биват уведомявани в реално време за развитието и последните новини от работата на колегите им в САЩ. Според едни от последните информации от доклад на експерти от Ню Йорк по тялото на шефа на МВФ са установени драскотини.
Припомняме, Стро-Кан се съгласил още в неделя вечерта да се подложи на медицинска експертиза с цел събиране на доказателства по случая. От шефа на фонда са взети и ДНК проби.

Според високопоставен служител от полицията в Ню Йорк по дрехите и други вещи на камериерката в хотела, която обвинява Кан в сексуално насилие, са открити следи от сперма. Едва след пет дни обаче ще стане ясно дали става въпрос за биологичен материал на Строс-Кан.

По-рано днес негови адвокати съобщиха, че генералният директор на МВФ разполага с алиби относно обвиненията за сексуално нападение и опит за изнасилване на камериерка в хотела му в Ню Йорк. Според френското радио RMC той е напуснал хотела един час преди престъплението, в което го обвинява младата жена..


16.05.2011, 18:19 Автор: news.bg/Дарик


Тагове: Строс-Кан, камериерка, обвинение

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics