1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Заловиха дрога за половин милион леваЗаловиха наркотици на летище София

Един килограм дизайнерска дрога на стойност над половин милион лева, 1250 антични монети и три глинени съда откриха в пет пакета митничари от летище "София", съобщиха от пресцентъра на агенция "Митници".

При проверка на куриерски пратки служителите от сектора "Борба с наркотрафика" към митницата "Аерогара София" се натъкват на пакет, съдържащ един килограм бяло прахообразно вещество. Пратката пристига от Китай и е декларирана като мостра. След експертизата, направена в митническата лабораторията, става ясно, че веществото е БЗП /бензилпиперазин/ - стимулант, който е широко използван в Австралия, Нова Зеландия и Великобритания и е всe още слабо известен в България.

От това количество бял прах могат да бъдат произведени 20 000 таблетки синтетична дрога /на пазара на дрога единичната им цена е от 20 до 30 лева/ и криминалният контингент би спечелил от тях повече от половин милион лева. Това е първата задържана в България пратка с БЗП.

При рутинна проверка на пощенски пратки по-рано през седмицата митничарите от същото звено откриха огромно количество ценни антични монети и глинени съдове, добавят от агенция "Митници". И четирите пратки са били предназначени за САЩ, а посоченият изпращач е с фиктивен австрийски адрес. Според експертното становище на НАМ-БАН предметите са археологически културни ценности.

15.05.2011, 13:31 Автор: ПВ


Тагове: наркотици, летище, София

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics