1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Драматичен обрат по дело срещу българинДраматичен обрат по дело срещу българин

Иво Ранов, който беше осъден на доживотен затвор на две инстанции за трафик на наркотици, може да излезе от затвора след броени месеци - такова е третото и окончателно съдебно решение. Обратът идва след свидетелстване на български антимафиоти, чиято оперативна информация оневинява Ранов.

Животът на Иво Ранов се преобръща през 2005 г. Докато обядва в заведение край Солун, влизат полицаи и го арестуват. В паркирания му на няколко километра тир гръцките криминалисти откриват огромно количество наркотик. За кратко време Ранов е осъден доживот и то на две инстанции. Когато става дума за дрога, гръцките власти са безкомпромисни.

Майката на Ранов през сълзи  разказва историята на сина си. Фирма го наела да превози тоалетна хартия дo Гърция. Мъжът присъствал на товаренето на камиона в Самоков. След това тръгнали към София. Изненадващо от транспортната фирма изпратили Ранов за някакъв документ в КАТ. Тогава според майка му тирът бил пренатоварен. Историята звучи наивно, ако не я разказват по аналогичен начин и от ГДБОП. 

Спецполицаите поставили под контрол товаренето на пратката. Малко след ареста български антимафиоти отиват в Гърция, за да свидетелстват в полза на Ранов. Празник обаче бави делото и техните командировки изтичат. Връщат се без да кажат своята истина. Пращат писмо до адвоката на Ранов, но то не помага. Между 2005-2007 година на пръв поглед бюрократични причини възпрепятстват повторното изпращане на антимафиотиите. Междувременно Ранов е осъден на две инстанции доживот. 

15.05.2011, 13:18 Автор: БНТ


Тагове: българин, съд, обрат

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center