1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

„Черно море” взема „Тича” през лятото

Предаването на съоръжението се бави заради кадастрални проблеми
Няма яснота относно срока, за който стадионът ще бъде отдаден


Тича

Футболният клуб „Черно море” ще получи стадион „Тича” най-рано през лятото, обяви пред „Позвънете: ВестникЪт” областният управител Данчо Симеонов. Както е известно, съоръжението бе отнето от Министерството на отбраната в средата на април миналата година и предадено на Областна управа. Впоследствие премиерът Бойко Борисов предаде символичен ключ на целия спортен комплекс „Черно море”, който включва още зала „Владислав” и зала „Христо Борисов”, на председателя на Съюз на спортните клубове (ССК) „Черно море” Симеон Варчев с думите „вземайте го и действайте”. 10 месеца по-късно обаче, нито съюзът, нито футболният клуб могат да действат, тъй като все още не са получили нищо.

„Не знам защо си мислите, че отдаването се бави. Просто процедурата е по-сложна и изисква време. В момента процесът върви нормално. Срещаме се често с представители на клубовете, които са в течение на случващото се. Част от параметрите на имота не бяха вписани в кадастъра и трябваше да ги изчистим тези неща. Не сме спирали да работим”, отсече Данчо Симеонов. „Каквото зависи от нас, сме го направили, събрали сме нужната документация. Сега изчакваме да приключи процедурата”, обясниха от футболния клуб.

Симеонов прогнозира, че процесът може да приключи в първите летни месеци, когато клубовете трябва да влязат във владение на обектите. „Ще им ги отдадем с договор за безвъзмездно ползване. Неговият срок няма да бъде уточняван и ще продължи във времето до евентуално следващо решение на Министерския съвет. Клубовете могат да ползват съоръженията една, а може и 20 години”, каза още Симеонов.Той бе категоричен, че при отдаването на спортните обекти бъдещите им ползватели ще имат задължението да ги модернизират. „Тези неща ще бъдат уточнени, когато процедурата завърши. На този етап не мога да разкрия някакви параметри. Така или иначе, клубовете ще имат задължението да поддържат съоръженията, да ги застраховат и да инвестират средства в тях”, допълни областният управител.

18.02.2011, 14:30 Автор: Йордан Фотев


Тагове: футбол, черно море

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics