1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Цветанов: Сидеров е некоректен към УорликЦветан Цветанов

Обвиненията на лидера на „Атака" Волен Сидеров, че американският посланик у нас Джеймс Уорлик го е заплашвал, са нещо доста лошо за българските политици като отношение, независимо към коя държава с представителство в България. Това заяви във Варна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите му, посланик, на която и да е държава, не заслужава подобно отношение и такава демонстрация на публично място.

Вчера Сидеров поиска НСО да му назначи охрана, защото в столично заведение американският посланик у нас Джеймс Уорлик го заплашил, че ще го унищожи. Това разказа самият Сидеров от парламентарната трибуна. По думите му реакцията на Уорлик била заради папка, която той му дал, с искане САЩ да платят 2 млрд. долара наем за базите, които ползват у нас за последните 5 години.

„Не смятам, че трябва да премълчаваме нещо, което действително не кореспондира с поведението на политици, които все пак са част от нова България, която е членка на Европейския съюз. Евроатлантическото партньорство трябва да бъде изведено като приоритет за всяка една страна-членка на Евросъюза", заяви вицепремиерът.

ГЕРБ управлява самостоятелно и чрез отделни независими депутати и политически формации, които подкрепят конкретни политики, заяви още Цветанов. Той определи твърденията на Синята коалиция, че ГЕРБ управлява заедно с „Атака" и ДПС като несериозни. „Те може би си говорят за минал период от време как са решавали нещата", коментира зам.-предедателят на ГЕРБ.

14.05.2011, 17:28 Автор: Яница Димитрова


Тагове: Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Джеймс Уорлик, обвинения

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center