1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Френски журналисти пишат за Дните на моретояхти

Екип френски журналисти ще отразяват Дните, посветени на Празника на морето, които започват на 21 май и ще продължат до 24 май във Варна. Те пристигат заедно с официалната делагация от френския град Ла Рошел по покана на Община Варна. Поводът е замисленото Международно изложение за водни спортове, което ще се проведе в морската столица през 2012 г. Общината, Департаментът Шарант Маритим от град Ла Рошел и Изложението за водни спортове Гран Павоа ще си сътрудничат за организирането на проявата догодина. 

За празника на морето са организирани 3 сцени, където ще има различни морски прояви. На Морска гара ще бъдат изложени яхти, оборудване, екипировка и уреди за водни спортове. Демонстрации с ветроходни и гребни лодки пък ще бъдат показани в акваторията на пристанище Варна. Там любителите на силните усещания ще могат да покарат кану, скутер или сърф. За роматиците - привърженици на морето - организаторите са предвидили разходки с яхти. Най-малките ще могат да се състезават с радиоуправляеми модели на лодчици.

Общо 30 ветрохода с 200 души екипаж от България, Румъния, Турция, Украйна и Русия ще участват в "БМВ Международна Черноморска регата". Яхтите идват от Мангалия и ще пристигнат на 20 май в курортен комплекс "Златни пясъци". Почитателите на платноходките ще могат да ги видят на 21 май, когато ветроходите ще преминат близо до варненския бряг и ще акостират на Морска гара. На 22 май ще се състоят заключителните гонки между състезателите. 

Европейският ден на морето се отбелязва на 21 май.

13.05.2011, 15:57 Автор: Олга Добрева


Тагове: Празник на морето, френски журналисти, Варна

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics