1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Скандал в ПарламентаСкандали в Парламента

Със скандал започна обсъждането на промените в Изборния кодекс в парламента, предава БНР. В началото на заседанието от "Коалиция за България" поискаха извънредната точка в дневния ред да не се разглежда, защото председателският съвет на парламента е взел решение да се изчака мнението на правната комисия.

Опозицията в лицето на БСП заяви, че с днешното разглеждане на промените в Изборния кодекс се бърза излишно.

Ангел Найденов даде оценка на ситуацията: "Несъобразяването с това мнение на председателския съвет прави заседанията на председателския съвет по обсъждането на дневния ред на Народното събрание в една раздумка на чаша кафе".

Председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че правилникът е спазен, защото: "Посочете ми едно нарушение на текста на правилника, за да възразявате срещу начина на предложение и гласуване на тази точка в дневния ред".

Мая Манолова настоя за прегласуване с мотивите: "Включването в дневния ред на тези проекти за изменение на Изборния кодекс е една демонстрация на неуважение към парламентарния правилник, към парламентарната практика и към парламентарните процедури". 

От своя страна Цецка Цачева репликира: "Когато процедурата по гласуване или резултатите от него бъдат оспорени, кое оспорвате процедурата по гласуване или резултатите? Няма да ви дам възможност да говорите по същество".

13.05.2011, 10:44 Автор: БНР


Тагове: Парламент, обсъждане, скандал

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА